Waarom was jij vannacht online?

Wat was jij nog laat online gisteren? Of, waarom reageer je niet op mijn berichtje? Ik zie toch dat je online bent geweest! ..Ow, sorry! Terwijl ik met twee volle boodschappen tassen over straat liep en ondertussen mijn kinderen in het gareel probeerde te houden had ik inderdaad meteen moeten reageren op je vraag hoe het met me gaat.

Zullen er al mensen zijn waar de laatst-gezien-status op Whatsapp reden gaf tot een echtscheiding? Google maar eens op “laatst gezien Whatsapp” en je smult van de relatiebreuken en tienerdrama’s op verschillende fora.

Goed nieuws!! Whatsapp-gebruikers op Android-toestellen kunnen na een update onder meer instellen wie kan zien wanneer ze online zijn geweest. Het verbergen van de laatst-gezien-status zorgt ervoor dat anderen niet meer kunnen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. IPhone-gebruikers konden dit trouwens al langer instellen.

Verder is het mogelijk aan te geven wie de profielfoto en status mogen bekijken. Whatsapp maakt daarbij onderscheid tussen iedereen, niemand of alleen contacten. En is er een nieuwe widget voor ongelezen berichten toegevoegd, worden video’s groter getoond in een chat en zijn er wat kleine bugs opgelost.

>